אז בואו נדבר על כאבי צוואר
דבר מאוד שכיח בתקופתנו וכמעט בכל גיל, הרגשה לא נחמדה בכלל שמשפיעה לנו על כל אורך היום, בין אם זה בשינה, בעבודה, בפעילות ספורטיבית, או בכל דבר שהצוואר פה פועל (והוא לרוב פועל בכל מצב)
"למה זה מגיע לי?"
קודם חשוב להבין שאתם ממש לא לבד בכל העניין הזה - שני שלישים מהאוכלוסיה יסבלו בשלב מסויים מכאבי צוואר, דבר אשר יכול להפוך לכאב שיגרתי ולא נעים בכלל.
נכון זה לא כל כך אמור לשנות לכם אם הרבה סובלים מאותה תופעה בעייתית, אבל זה אומר שהרבה מאוד אנשים פועלים צורה שגוייה במהלך שגרת היום שלהם והגיע הזמן לשנות משהו, אפילו משהו קטן שיכול לעשות פלאים לכאבים שלכם.
סיבות נפוצות לכאבי צוואר ואיך בידיוק נמנעים מהם?
יוצא לכם להקליד במחשב ולהישען קדימה במבט על המקלדת או על המסך?
. כאשר נשענים עם הראש קדימה, שומטים כתפיים והגב העליון נותר כפוף, מופעלים עומסים גדולים על הצוואר, היוצרים מעין צורת סי בעמוד השדרה הצווארי.
יציבה נכונה בה קודקוד הראש, חוליות הצוואר והגו העליון נמצאים כולם בקו אנכי אחד לאגן ולקרקע
בעידן הטכנולוגי, בה יותר ויותר אנשים מוצאים עצמם מול מחשב, מציבה אתגרים חדשים לגוף האדם, שנאלץ לשבת שעות ארוכות מול מחשב בחוסר תנועה, ובכך ליצור עומס יתר על שרירי הצוואר ועומס מצטבר על הדיסק הבין חולייתי הצווארי. כמו כן, קיימות עמדות עבודה רבות שאינן ארגונומיות ואינן מותאמות למבנה גוף האדם.
עומסי המתיחה העצומים המופעלים על שרירי הצוואר כאשר אתם שולחים הודעה, עונים למייל או נהנים ממשחק מרתק נותנים אותותיהם לאורך זמן. אז עשו חסד עם גופכם והפיגו מהעומסים אשר אתם מטילים עליו.
כדאי שפשוט תפחיתו מהזמן שאתם מבלים מול המסך. אם העצה לא עולה בקנה אחד עם המציאות שלכם, אז השתדלו לאחוז בנייד כאשר הוא בגובה העיניים והצוואר נותר במנח ניטרלי.
טיפול בכאבי צוואר
1. קירור של איזור הצוואר – על מנת להפחית תהליכים דלקתיים, רצוי לקרר את האזור. ניתן לעשות זאת באמצעות שקית קרחאת הפעולה יש לבצע פעמיים עד שלוש ביום למשך 10-15 דקות בכל פעם.
2. תרגילים גופניים – ניתן לבצע מתיחות ותרגילים שונים. הטייה, כיפוף וסיבוב הצוואר יחד עם תנועות כתפיים יכולים להקל ולמנוע את חזרת הכאבים. את התרגילים יש לבצע לאחר חימום של המקום (כרית חמה, מקלחת וכדומה), ולבצע כל מתיחה למשך 30 שניות.