אילו תוספי תזונה יכולים לסייע בשיקום מפציעות? - DrawnBody

אילו תוספי תזונה יכולים לסייע בשיקום מפציעות?

האם אפשר להימנע מפציעות בכלל? קורא אילו תוספי תזונה יכולים לסייע בשיקום מפציעות? הבא מהלך ההתנהלות בחגים
כל אדם המבצע פעילות ספורטיבית עלול לסבול מפציעות ספורט כאלו ואחרות. חלקן יכולות להיות חמורות והטיפול בהן עשוי לכלול ניתוח או קיבוע. עקב הטיפול, סביר להניח שתתרחש ירידה
במסת השריר ובכוח השריר.
בתזונה היומיומית שלנו יש חשיבות רבה לתהליך השיקום. צריכה מספקת של קלוריות וחלבון חיונית לתמיכה בתהליכי ריפוי הפציעה. בניגוד אליהם, תפקידם של ויטמינים, מינרלים ורכיבי תזונה אחרים בתהליך השיקום אינו ברור כל כך. לכן, הסקירה הבאה סיכמה את המידע הקיים בנושא.
לויטמין D
 (וגם לסידן) חשיבות רבה בריפוי נזקי עצם, לכן יש לדאוג לצריכה מספקת של הוויטמין בזמן שיקום מפציעות הכוללות פגיעה בעצם.
לעומת זאת, אין מספיק ראיות התומכות בחשיבותו של הוויטמין לשמירה על תפקוד השריר. מספר מטא אנליזות הראו שנטילת תוסף ויטמין D לא השפיעה על כוח מתפרץ ועל מסת השריר, אך שיפרה את כוח השריר. אולם, אותן מטא אנליזות התבצעו על אנשים בריאים, כך שלא ניתן להסיק האם תוסף ויטמין D
יועיל לתפקוד השריר בזמן שיקום מפציעה או קיבוע גפה.
לאומגה 3 
תכונות אנטי-דלקתיות, ולכן ייתכן שיוכל לסייע בשיקום ממצבים המערבים תגובה
דלקתית ממושכת, כמו ניתוחים ופציעות חמורות. בנוסף, ישנה אפשרות שצריכת אומגה 3 יכולה למתן את איבוד מסת השריר של גפה מקובעת.
ויטמין C
חיוני ליצירת קולגן – חלבון הנמצא בעור, בעצמות, בגידים, בסחוסים ועוד. מסיבה זו, יש חשיבות לצריכה מספקת של הוויטמין מהתזונה. כמו כן, נטילת תוסף קולגן יכולה להגביר את יצירת הקולגן, וכך להקל על כאבי מפרקים. עם זאת, אין כרגע ראיות מספקות המצביעות על יתרונות של תוסף קולגן וויטמין C לקיצור תקופת השיקום מפציעה.
לברזל
 תפקיד קריטי באספקת חמצן לרקמות ולאיברי הגוף, ובנוסף הוא מעורב באופן עקיף בזרימת דם וביצירת קולגן תקין. מסיבה זו, מחסור בברזל, הנפוץ בקרב ספורטאים, עלול להוביל לפגיעה ביצירת קולגן ולאספקה לא תקינה של חמצן, ולפגוע בתהליכי הריפוי.
קריאטין
קיימות ראיות לכך שהוא יכול לסייע בהגדלת מסת השריר ובשיפור כוח השריר במהלך
תקופת השיקום.
בנוסף, במחקר שבו המשתתפים נטלו 20 גרם קריאטין ליום למשך שבוע נראה שקריאטין הקטין את היקף איבוד מסת השריר ואת הירידה בכוח השריר במהלך הזמן שבה הזרוע הייתה מקובעת. אך, לא נראתה השפעה דומה על שרירי הרגליים.
לסיכום, למרות שכרגע לא ניתן לגבש המלצות צריכה ספציפיות לכל רכיב תזונה בנפרד בזמן
ריפוי ושיקום מפציעות, אין ספק שיש להם חשיבות רבה. לכן, לכל הפחות ניתן להמליץ על צריכת תזונה שתכלול כמויות מספקות של קלוריות, חלבון, ושאר רכיבי התזונה.

השאר תגובה

This site is protected by hCaptcha and the hCaptcha Privacy Policy and Terms of Service apply.